Això no és ben bé un blog: és un recordatori de paraules empordaneses que es van perdent. L'estandardització de la llengua és un fet i caldria que, sobretot mestres i professors, mantinguessin els parlars propis de les zones on treballen. Si algú em vol ajudar i enviar-me paraules ho podeu fer a l'adreça massotcr@gmail.com
miércoles, 11 de mayo de 2011
molleda
El pa té dues parts: la crosta i la molleda. La crosta és la part exterior més dura i cruixent i la molleda és la part interior toua (que no tova) i esponjosa.
escompixar
També se'n podria dir escopir o caure gotetes fora del lloc habitual.
Els esclàputs escompixen quan els molestes.
Els esclàputs escompixen quan els molestes.
bassa
A l'Empordà, a més de ser un dipòsit d'aigua recollida, també són les aigües caigudes per la pluja que la terra no pot absorbir.
"Als nens els agrada saltar a les basses quan ha plogut"
figuerassa
Planta crassa assilvestrada als països mediterranis. La seva flor és el figueral que servia de pal per aguantar les fogueres de Sant Joan.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)